Manisa SGK İl Müdürü Murat Saygı açıklaması

SGK prim borcunu ödeyemeyen borçlular için süreyi uzattıklarını söyleyen Sosyal Güvenlik Kurumu Manisa İl Müdürü Murat Saygı, bazı kamu bankalarının SGK ile imzaladığı protokol anlaşmasına uymadığını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Eylül 2012 22:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SGK ile kamu bankaları arasında imzalanan protokol gereği bankaların veznelerden tahsilat yapması gerektiğini ifade eden Saygı, "Bu konuda Manisa'da ve Türkiye genelinde sıkıntı yaşanıyor. Bankalar bu tahsilatı veznelerden almıyorlar. ya bankamatikten yatırmalarını istiyorlar ya da hesap açtırmalarını zorunlu tutuyorlar. Ama yaptığımız protokolde bu tür bir husus yok." diye konuştu. Kurum olarak gerekli tutanakları tutarak kurum başkanlığına durumu bildirdiklerini belirten Saygı, "Sigortalılarımızın üzülmesini istemiyoruz. İl Müdürlüğü olarak gerekli girişimlerde bulunduk. Diğer illerle de görüşme içerisindeyiz." dedi.

4 EYLÜLE KADAR UZATILDI

Vatandaşların bankada borcunu göremediği için ödeme yapamadığını ifade eden Saygı, "31 Ağustos'ta son ödeme günü olduğu için insanlarda gerek yapılandırmalarının bozulmaması, gerek faiz ödemesi yapıp yapmayacaklarına dair endişe yaşadılar. Ama geçtiğimiz günlerde onunla ilgili açıklama yapıldı. Prim ve diğer ödeme tahsilatlarını 4 Eylül'e kadar uzatıldı. Bu süre bugün doluyor. Bugün mesai bitimine kadar yapılan ödemeler süresinde yapılan ödemeler olarak değerlendirilecek. Sigortalılarımızın bu konuda endişe etmelerine gerek yok." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber